2014-02-28

En underbar dag.

Vi är friska, lediga och solen strålar ute. Det kan inte bli bättre! Vi ska bege oss ut under underbara vädret nu. Senare efter lunch ska barnen få få vara med mormor och gammelmormor och mamman i huset ska få lite egentid och göra en ansiktsbehandling. Ikväll vankas fredagsmys. Kram finisar!

2014-02-26

New in.

Äntligen mår vi bättre här hemma. Efter ett besök på vårdcentralen med Selma och två nätters sömn har kopporna börjat torka ut, Wihooo! Simon har kurerat några dagar och känner sig också bättre. Nu hoppas vi att resten av oss slipper kräksjukan.
När barnens sjukdomar avlöser varandra är det svårt att hinna med allt man måste göra/köpa på stan men idag sprang jag och gjorde lite ärenden, fick bl.a. med mig dessa skor hem :) Kramkontot är tomt eftersom Simon isolerat sig senaste dagarna så när barnen somnat ska vi mysa och se serier, hihi. Kram

2014-02-25

Vill ha just nu!


                  / skärbräda-HAY / ljusstake-Muuto / Affish-Ehrenstrahle&Wagnert
                                          bord-HAY / kruka-ferm living / lampa-muuto /

2014-02-23

Helgens allt.

Den här helgen har varit väldigt händelserik på alla möjliga vis. Fredagen bjöd på födelsedagsfirande för Ida med middag med på nygatan 57 och sedan vidare till Calles. Lördagen lämnade vi bort barnen till min mamma och pappa för att fira Simons bror Ludvig som fyllde jämt! Kidnappning, bodaborg, god mat och lekar. Det var jätte trevligt men våran lilltjej har och hade vattkoppor så det blev inte barnvakt hela tiden. Jag kunde bara inte lämna bort henne så länge då hon var så sjuk. Söndagen bjöd på en riktig hemmadag. Mitt första löppass för i år och lite styrketräning. En OS-final på tv och mys med familjen, även en del stök och bök sedan kvällen innan (då vi var här och åt cateringen osv).

Men för att återkoppla till Selma..Alltså hon har såååå mycket koppor. Snacka om att vi fick en lindrig variant med Alice och att Selma fick ta smällen. Huvva så jobbigt det är, mest för att hon lider och har så ont. Femte dagen idag och fortfarande kommer ÄNNU mer koppor. Hög feber och stora vätskefyllda, inflammerade koppor.  Lillhjärtat har varit tröstlös hela natten med ett undantag mellan fem och sju. Som om inte det räckte så sa pappan i huset att han mådde lite dåligt inatt.. Några timmar senare konstaterar vi vinterkräksjukan. 

Nu har jag skrubbat hela morgonen i hopp om att vi inte ska bli smittade. Framförallt inte Selma, då hon redan är så dålig och svag. Nu blir det en (styrke)kopp kaffe och sen tror jag att jag och Alice går ut ett tag under tiden Selma sover i vagnen. 
Om det blir det lite dålig uppdatering så vet ni varför..Hoppas ni förstår. Kram <3

2014-02-21

Banan/protein plättar

Dom här plättarna gör vi ofta till lunch hemma hos oss (barnen får en egen smet utan proteinpulver). Som ett alternativ till sylt och grädde mixar vi ihop kvarg och frysta hallon. Vi skivar även upp bananer och strör på lite kokos. Nutellan åker fram ibland också. Ät och njut! 
   Plättar (ca 1portion)
  • 1/2 till 1 banan
  • 2 ägg
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 skopa proteinpulver
   Vispa ihop ihop allt och stek i olja.

2014-02-20

Vattkoppor vol.2

Jaha, då var det Selmas tur att få koppor. En lugn första dag men om det fortsätter i den här takten så kommer hon få mer prickar än vad Alice hade. Ingen feber än iallafall. Jag har faktiskt inte varit hemma idag utan jag har varit på jobbet och haft färgkurs. Superkul med lite nyheter och trender samt inspiration. Jag ska ju börja om att jobba snart. I april närmare bestämt! Snart börjar allvaret om ...och så var den ledigheten borta..
Imorgon hade vi tänkt åka på Leos men det blir ju inte så nu. Vi får isolera oss hemma med lek och mys. På kvällen får jag lite egentid med tjejerna för att fira Ida. Blir kul! Kram finisar!

    Bild på mina hjärtegryn då Selma var bebis!
 

2014-02-16

Kvalitétstid.

Igår hade vi en jätte kul kväll som blev lyckad. Vi ät och drack gott på sjätte våningen sedan gick vi till  calles. Pratade minnen från det att vi träffades och skrattade ikapp:) jätte mysigt! Idag har vi känt oss lite mosiga men vi traskade till mamma och pappa, åt våfflor och hämtade barnen. Väl hemma skottade vi, åt middag med Ögrens och såg på OS. Barnen somnade tidigt så det blir förmodligen en tidig morgon imorgon. Bara att hoppa i säng! Kram.

2014-02-15

Hjärtans dag.

Ikväll ska jag på date med min älskling. Åtta år har vi krigat tillsammans varav tre år som förlovade. Jag är så tacksam för allt han givit mig. All kärlek till honom!

Hallen.

    Nu är äntligen allt på plats i hallen. Kartellstolen har fått ett hem och möbeln är ihopskruvad och
    uppe. Stängd förvaring (för alla vantar, mössor osv) var ett måste då vi skulle göra om och det
    blev så mycket bättre än innan. Ljusstaken Lup från Hay är också ny :)

2014-02-13

Torsdag.

I veckan har jag iallafall varit ut. Känns bra efter en vecka instängd. Igår tränade jag, lekte på öppna förskolan och var på bishops och åt gott. Idag har jag och selma varit på stan och ikväll har tjejerna varit här och myst! Imorgon är Alice ledig så vi ska leka och ha kul. Alice ville att vi skulle pyssla ihop lite hjärtan också så det måste vi väl göra. Det är det ju faktiskt hjärtans dag så vi ska pussas och kramas extra mycket :) såhär glamouröst tränar jag, i garaget. Men det funkar det också, alldeles utmärkt!

2014-02-10

Nytt i barnens garderober.

    Kläderna är från Zara och polarnopyret

Måndag.

Idag är en bra dag. Tjejerna sov länge på morgonen så jag känner mig riktigt utvilad. Alice är i princip frisk, bara lite koppor kvar. Sist men inte minst så är Lisa är hemma från sthlm :) Kan inte bli bättre. Tänkte visa lite nytt i barnens garderob senare, kika gärna in då. Ha en fin måndag allihopa!

2014-02-07

Instängda.

Tredje dagen vi är instängda utan att ens ha gått ut genom dörren. (förutom till garaget för att träna och ut på bron och lägga Selma i vagnen, haha) Börjar kännas lite långtråkigt nu. Tror vi måste ute efter lunch bara för att få en promenad i den friska luften. Alice har prickar men inte alls så mkt som jag trodde hon skulle få, nästan inget på benen. Allt är kring ansiktet, ryggen och bröstet. Inatt är det första gången det har kliat för henne och det har fortsatt idag. Men jag trodde det skulle vara mycket värre. Hon är så duktig, våran treåring :) ikväll vankas det fredagsmys med familjen. Vi ska även vara hundvakt då min mor o far är i Sthlm! Ha en mysig kväll fina läsare :)

Leilas filmjölksbröd.



    1 FILMJÖLKSLIMPA

  •     4 1/2 dl filmjölk
  •     1 dl mörk sirap
  •     1 dl torkade aprikoser eller fikon
  •     1 dl hasselnötter
  •     1 dl russin
  •     1 dl vetekross
  •     1 dl rågkross
  •     1 dl havregryn
  •     2 1/2 dl grovt rågmjöl
  •     3 dl vetemjöl
  •     1 dl krossade linfrön
  •     1 dl solrosfrö
  •     1 1/2 tsk salt
  •     1 1/2 tsk bakpulver
  •     1 1/2 tsk bikarbonat
  •     2 tsk brödkryddor
  •     Havregryn att strö över innan gräddning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

2014-02-05

Prickigt var det här.

Ja, då var det våran tur. Vattkoppor. Alice är först ut, så vi får se om jag och Selma åker dit på ca 10 dagar kanske!? Känns jobbigt men samtidigt skönt att göra bort det. Alice är en en krigare och är nästan aldrig sjuk så än går det bra. Bara lite feber och inga klagomål alls på att det kliar. Inte särskilt prickig heller, än! Nu på förmiddagen har jag bakat bröd och tvättat lite. Selma sover i vagnen och Alice ligger här bredvid. Jag ska tag i tjejernas garderober senare tänkte jag. Rensa sånt som blivit för smått! Även en rensning/sortering i hallen ska göras så vi kan skruva ihop lite nya möbler och göra klart :) trevlig onsdag gott folk!

2014-02-02

Goda stunder.

Den här helgen har vi hunnit med en del roligheter! Fredagen bjöd brödbak, träning och bus i snön. På kvällen hade vi det obligatoriska fredagsmyset med familjen. Igår var jag bl.a. och tatuerade mig och på kvällen åt jag, syrran, mamma och pappa gott på coasters för att sedan bege oss till arenan för att se Jesus christ superstar. Riktigt bra var det också! Idag ringde klockan tidigt, åkte med barnen till mamma o pappa och sedan vidare till Haparanda, Ikea! Nu såhär 15 timmar senare är jag rätt sliten och trött men nöjd med dagens inköp! Båda barnen sover och mannen tränar så jag borrar ner mig i soffan och mumsar i mig ett granatäpple. Kram!