2013-08-31

Fiskehelg.

Vi har haft två fantastiska dagar på Björkudden! Igår var vädret helt otroligt. Så vackert! Vi har fiskat, grillat, skrattat, spelat spel och myst! Nu är vi typ överkörda allihopa, så det blir soffmys och film hela kvällen lång :) Måste ju få gratta världens bästa pappa också, som fyller år idag! 48 år ung. Gratttttis!







2013-08-29

Uppdatering.

Jag tycker veckorna bara springer iväg. Selma bara växer och växer! Sist vi vägde henne för ca två veckor sedan vägde hon 5700 g och var 60 cm lång! Hon är så glad och snäll och sover mkt fortfarande! Det är nästan komiskt att det är Alice som håller mig vaken om nätterna och inte Selma. Selma sover som en stock medan Alice har haft några oroliga nätter med drömmar och ojämn sömn. Men i det stora hela så går det hur bra som helst!

Jag har kommit igång lite mer med träningen. Nu har jag börjat springa, med barnvagnen! Det går över förväntan. Trodde jag skulle typ dö eller nåt men vagnen går nästan av sig själv bara den får någon putt då och då. Jag tycker det är ett bra sätt att träna om man är själv hemma med en liten bebis. Man kan ju även göra en massa andra övningar med vagnen som tex utfall och benböj. Ska man springa mkt med vagn så tror jag en riktig "joggingvagn" är att föredra, men jag hade tänkt springa utan vagn också, då min andra hälft är hemma:) 

Nu har jag käkat lite bananplättar och ska snart bege mig och hämta stortjejen på förskolan. Imorgon åker vi ut i till en stuga med min familj. Fiska, mysa, grilla och bara ha det gott! Ska bli skönt att få komma bort och bara njuta av varandra och naturen. Hoppas ni får en härlig helg!

Mina älskade barn! Foto: Amanda Ögren

2013-08-27

Kräftskiva!

Sommar, sol och kräftskiva med ett härligt gäng! En bra kväll helt enkelt!.

2013-08-25

S Ö N D A G

Jag har haft en jätte bra helg. I Fredags var jag ensam med brudarna så vi for till Mamma och Pappa. Åt gott, myste och såg film. Igår fick jag däremot lite barnfri tid och utnyttjade den på bästa möjliga sätt, med tjejerna. Vi var på Bryggargatan och åt. Super gott verkligen! Idag har vi bara varit hemma. Solat, lekt och grillat hamburgare. Sommaren är ju som tillbaka och solen värmer :) Wihooo!

Kolla in mina tre favoriter.                   Foto: Amanda

2013-08-22

Att komma i form efter graviditet.

Nu när jag har varit på efterkontroll ska jag komma igång med träningen. Jag har gått promenader sedan Selma föddes men ökat tempo och distans. Nu har jag så smått börjat träna och bygga upp min kropp igen. Jag är så taggad och det känns så kul :) Jag väntar med riktigt intensiv träning pga av att jag ska göra en magnetrönken på hjärtat. (sedan mitt hjärtflimmer för ett år sedan) Min läkare ville vara på den säkra sidan och göra alla undersökningar, så man kan utesluta skador eller hjärtfel. Jag hoppas jag får göra den snarast och att den inte visar nåt. Tills dess kör jag på lite mindre pulshöjande träning som långa raska promenader och styrketräning. Kosten är ju som alla vet väldigt viktig, så nu ska jag bli mer noga med bl.a.  mellanmål och mindre sockerintag (alla ammande mammor kan intyga att man är såååå sugen på sött) Så får vi se om vi får några resultat :)

detta fick bli mitt mellanmål idag efter träning : vaniljkvarg med nötter och blåbär. en kopp kaffe och vatten, kiwi till efterrätt. Nu ska jag dega i soffan en stund innan min lilla ängel vaknar!

2013-08-21

Ferm living.

Fyndade nya medlemmar till kuddfamiljen idag, från Ferm living. Köpta på Butik udda här i Skellefteå. Självklart ska dom få bo i barnens rum!

2013-08-20

Inspiration - barnrum.

Jag ska ju både inreda en lekstuga och ett barnrum snart så lite inspiration skadar ju inte!
Jag älskar den vita basen med färgglada detaljer! Mer bilder finns här.

2013-08-18

Lekstugebygget fortsätter.

Det går sakta men säkert framåt med lekstugebygget! Simon hinner väl inte riktigt jobba så mycket som han vill, men så är det ju då man har två barn och jobbar heltid. Jag känner att jag måste börja ta tag i inredningen nu.. Idag hittade vi en docksäng som vi ska måla iallafall:)
Annars har vi haft en mysig helg. Surströmming, filmmys, loppis och lite byggerier. Nu hoppar jag ner i soffan med Selma och ser film, kram!


2013-08-17

Vill ha just nu!

H&M home har faktiskt en del riktigt fina saker. Till en billig peng dessutom. Här har ni mina favoriter just nu.

2013-08-15

Torsdag.

Idag har Alice varit världens mysigaste. snäll o go mot sin lillasyster och inte så trotsig mot sin mamma! Vi var på Solbacken, shoppade och åt på waynes. Ikväll har jag varit hos Emmy och träffat efterlängtade tjejer. Alldeles för sällan hinner man träffas nu för tiden! Pussla ihop en tid efter allas egna planeringar och jobb är ju inte alltid det lättaste.

Imorgon är det fredag, vilket innebär helg och det ska firas med surströmming! Puss på er❤

Vardag.

Nu när jag är ledig med båda själv är det ju lite mer jobb och sådär. Men jag tycker det går ganska bra. Alice anpassar sig och Selma är ju den snällaste och goaste bebisen! Nästa vecka börjar Alice med sina 15 h på förskolan. Det känns ändå skönt att få lite mer tid till Selma och mig själv för den delen. Idag tror jag att vi ska en sväng på Solbacken, så nu lite dusch och påklädning!

2013-08-14

Sänglampor.

På semestern shoppade vi en del till hemmet. Bland annat dessa lampor till sovrummet. Stilrena LED lampor från IKEA. Har letat länge men inte riktigt hittat nåt som jag tycker passar i sovrummet. Jag är nöjd iallafall :)

Nu är nästa lampprojekt - vardagsrummet. (ca 6meter takhöjd) Om det är lätt att hitta nåt som inte kostar 25 000? Svar nej. Sedan även i köket ovanför bordet, men där har jag lite idéer iaf! Det får bli ett av höst/vinterns projekt.


2013-08-13

Husets planlösning.

Fick förfrågan om att lägga ut våran planlösning på huset och så här är den. vissa grejer stämmer inte riktigt som tex dörren till toan nere är på fel ställe. Men det var den här jag hittade!

3år!

För tre år sedan kom du till oss. Jag älskar dig bara mer för varje dag som går! Du är mitt solsken i livet. Grattis Alice på din 3 års dag. Hurraaaaa hurrrraa hurrrrraaaaaaaaaa!

Dagen till ära har Alice fått bestämma vad vi skulle göra. Leka i lekparken, plocka blåbär, bakat muffins och hoppat studsmatta. Ikväll har lina varit här och myst med oss! 

2013-08-12

Checklista.

Tips till alla småbarnsföräldrar är den här checklistan från polarn! Då kan man ta fram kläderna från i fjol och kolla hur mycket som måste uppdateras. Dessutom har dom så bra kvalité och passform. Färgglada och fina kläder också! I år blir det skaljacka, skalbyxor och en vindfleecejacka till Alice. Stövlar och mössa är redan inhandlat!



2013-08-11

Kalas och kvartersfest!

Igår hade vi kvartersfest med grillat, god dricka och gott sällskap! Vi hade även gjort en skattjakt för barnen så att dom skulle få göra nåt annat än att ha bobbycar-race. (som ni kanske redan vet så kryllar det av barn här på det nybyggda området) ljudnivån blir då rätt hög med dessa bilar! Nöjda och glada gick vi till sängs alldeles för sent igår och vaknade alldeles för tidigt imorse. Jag och Alice gjorde tårtor, fixade och donade sedan hade vi kalas för Alice som blir 3 år imorgon. Våran lilla tjej! Vi överraskade henne även med en studsmatta. Snacka om nöjd tjej! Jätte trevligt var det iallafall med massor av fina presenter. Efter det drog kalaset vidare till Örviken där Simons bror fyllde år. Grillat och ännu mer tårta! Nu är vi proppmätta och trötta så sängen känns helt fantastisk. God natt!




2013-08-09

Redo för en kväll med tjejerna från jobbet❤


Fredag.

Igår var vi hemma och lekte och bakade bullar. Simon var ledig och jobbade lite på leksugan också. Det går framåt! Idag är jag själv med barnen så nu ska vi sätta igång att baka lite mer.. Alice ska ju ha kalas på Söndag så vi måste ju ladda upp! ikväll ska vi ut och äta med jobbet och det ska bli så trevligt att träffa dom igen och vara lite barnfri! Hoppas ni får en lika bra helg som jag, kram.

2013-08-05

Måndag.

God frukost med egenplockade bär. Nu är vi snart påklädda och klara för att bege oss till Sofia och barnen för en massa bus och lek i det fantastiska vädret! Ha en bra dag allihopa❤

2013-08-04

Söndag.

Nu är det verkligen sommar! Underbart. Bloggen blir dock lidande, men det känns som att man ska njuta så länge det är sommar. Vi har varit på Leos, solat, byggt på lekstugan, umgåtts med vänner, varit på två kalas, plockat hallon/blåbär och massa mer som hör sommaren till. Imorgon börjar Simon jobba så då blir det jag och tjejerna! Det ska bli kul men också spännande att vara helt själv med dom hela dagarna. Nu ska jag mysa och prata lite med Selma sen hopp i säng, kram på er!